Hssal tlttt burgonyakuglf
Hozzvalk:
1 kg burgonya, 3 evkanl liszt, 1 tojs, 1 zsemle, 500 g rlt marha- vagy sertshs, 1 hagyma, olaj, vaj a kuglfforma kikenshez, 3 kanl kukoricapehely, 1/4 kvskanl frissen rlt bors, s
Elksztse:
Meghmozzuk a burgonyt, ss vzben megfzzk, leszrjk, s ktszer tpasszrozzuk. A zsemlt vzbe ztatjuk, kinyomjuk, a hshoz adjuk, a hagymt vkony cskokra vgjuk, egy kanl olajon megproljuk, szintn a hshoz adjuk, s az egszet sszekeverjk. Egy kzepes mret kuglfstt kikennk vajjal, megszrjuk kukoricapehellyel, egyharmadt megtltjk a krumplival, rtesszk a hst, amit a maradk burgonyval takarunk be. Elmelegtett stben, kb. 180 fokon 50 percig stjk.
|